Het veertiende wereldkampioenschap voor vrouwenhockey werd een prachtig toernooi voor onze Nederlandse hockeydames. Met vijf overwinningen, een gewonnen shootout-serie, 35 doelpunten en prachtige mijlpalen voor meerdere speelsters prolongeerden de Nederlandse hockeydames de wereldtitel hockey. Als trouwe partner van de hockeysport zijn wij erg trots op deze prestatie. Natuurlijk in het bijzonder op onze ambassadeurs Marloes Keetels en Ireen van den Assem.

Naast de gouden WK-medaille nam Ireen van den Assem nog een ‘award’ mee naar huis. Ze speelde tijdens het toernooi haar 50einterland. Ireen kijkt met een grote glimlach terug op deze mijlpaal, “Het was de spannendste wedstrijd van het WK, die we uiteindelijk wonnen op shoot outs. Ik ben blij en trots dat de teller weer is gaan lopen nadat ik 4 jaar lang op 5 caps ben blijven steken. Het blijft speciaal om voor Nederland uit te mogen komen en bij nummertje 50 wordt ietsje langer stil gestaan dan 49 of 51 dus dat geeft het een extra speciaal tintje!”

Marloes Keetels veroverde met oranje haar tweede wereldtitel op rij. Mede dankzij haar doelpunt wonnen ze met 6-0 van Ierland in de finale van het WK. Op de vraag welke van de twee gouden medailles van grotere waarde zijn zegt ze het volgende, “Oeh dat is een lastige! Wk’s zijn sowieso speciaal aangezien het maar eens in de 4 jaar is. Beide toernooien hadden veel publiek en een goede sfeer. Maar voor het eerst wereldkampioen worden in eigen land in een compleet oranje stadion heeft een net iets specialer plekje in mijn hart!”