Volvo Car Nederland B.V. is al sinds 1994 official Partner van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Om hockey niet alleen op topniveau maar ook lokaal te ondersteunen, zijn er ondertussen vele samenwerkingen tussen plaatselijke Volvo-dealers en de hockeyclubs. We zijn dan ook verheugd mee te delen dat Mobility Centre Volvo en HCB een overeenkomst hebben gesloten.

Onderdeel van de samenwerking is de Volvo Clubbonus, een initiatief van Volvo Car Nederland B.V., de importeur. Zij keert een bonus uit van € 1.000 aan die hockeyvereniging waarvan een lid of de ouders van een jeugdlid een nieuwe Volvo koopt of leaset bij de Volvo Club-dealer. Deze dealer is Club-dealer dankzij een structurele samenwerking met de betreffende hockeyclub.

 “Met de Clubbonus kunnen we de sponsorovereenkomst met ‘onze’ hockeyclub meer inhoud geven”, aldus Griffin Houppermans, vestigingsmanager Barendrecht. “Wij hebben natuurlijk belang bij een zo hoog mogelijke Volvo-dichtheid onder de leden, maar de club heeft dat belang ook! Want de club ontvangt € 1.000 netto bij elke nieuwe Volvo die een clublid of de ouders van een jeugdlid bij ons koopt of leaset.” Griffin Houppermans stelt dat de € 1.000 betaald wordt door de importeur en dus niet ten koste gaat van eventuele inruil of korting.

De samenwerking wordt op allerlei manieren bekend gemaakt. Mobility Centre Volvo heeft bijvoorbeeld besloten om Jongens C3 helemaal aan te kleden. Zo zijn zij herkenbaar als echte vertegenwoordigers van Volvo op HCB. Maar ook via allerlei communicatie uitingen zal Volvo aanwezig zijn op HCB.

HCB is erg gelukkig met deze hernieuwde samenwerking. “Sponsors zorgen ervoor dat ons hockey-aanbod aantrekkelijk blijft tegen verantwoordelijke kosten. Volvo ondersteunt al jaren de hockeysport, en met deze afspraak is het voor zowel HCB als Volvo erg interessant om meer Volvo’s op de club te krijgen”, aldus voorzitter Erik Beenen. Voorzitter sponsoring a.i. Wim Milder: “iedere nieuwe Volvo op de club betekent drie gelukkige partijen: de berijder, Mobility Centre Volvo en HCB, wat wil je nog meer?”