Naomi van As

Geboren: 26 juli 1983 in Den Haag
Club: Laren (2017 gestopt)
Positie: Middenveld
Specialiteit: Individuele actie

Naomi van As was jaren degene met de individuele actie bij het Nederlands elftal en haar club Laren. Zij was degene die een wedstrijd kan open breken. Ze speelde op het middenveld, waar ze haar stempel op een wedstrijd kon drukken met haar diepgang, techniek en snelheid.

In 2005 werd ze door alle coaches gekozen tot beste speelster van de hoofdklasse. In 2006 was ze genomineerd als ‘Talent van het jaar’ en haar definitieve doorbraak volgde met haar uitverkiezing tot ‘Beste speelster van de wereld’ door de internationale hockeyfederatie (FIH). Een enorme eer, die ze deelde met de Argentijnse Luciana Aymar.

In 2011 speelt het Nederlands elftal het EK in Mönchengladbach en wint daar goud. Daarnaast ook goud tijdens de Champions Trophy 2011 in Amstelveen. In 2012 wint het Nederlands elftal tijdens de Champions Trophy in Rosario de bronzen medaille. Een gouden medaille op de Olympische Spelen in Londen 2012. En tot slot een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio. In totaal heeft Naomi 229 interlands gespeeld. Naomi woont in Amsterdam en rijdt een Volvo XC60.

Uitspraken:

‘Ik ben geen kakmeisje’

‘Hockey staat voor mij absoluut op nummer één. Intensieve trainingschema’s en beperkingen qua dieet horen daar nou eenmaal bij’

‘Uiteindelijk wil ik in mijn eentje de beste hockeyster van de wereld worden’

Lees meer

Billy Bakker

Geboren: 23 november 1988 in Amsterdam
Club: Amsterdamsche H&BC & Het Nederlands elftal
Positie: Aanvaller
Specialiteit: Scorend vermogen, backhand

Billy Bakker is al jaren trouw speler bij Hockeyclub Amsterdam, waar hij sinds kort aanvoerder van het team is geworden. Daarnaast speelt hij in het Nederlands elftal, waar hij begon als verdediger, maar al snel een solide positie als spits verworven heeft. Billy staat bekend om zijn aanvallende kracht. Met zijn brutale spel, doelgerichtheid en gevaarlijke backhand heeft hij al menig keeper weten te passeren.

In 2011 speelt het Nederlands elftal het EK in Mönchengladbach en wint daar zilver. Hierdoor plaats het elftal zich voor de Olympische Spelen in Londen 2012, waar Billy met zijn team een zilveren medaille haalt.

Inmiddels heeft Billy al ruim 40 interlands gespeeld. Billy woont in Amsterdam, studeert economie aan de Johan Cruyff University en rijdt in een Volvo V40 cross country.

Uitspraken:

„Het is een spel”, zegt Bakker over zijn brutaliteit in het veld. „Je moet natuurlijk niet als een dood vogeltje druk gaan zetten. En het helpt als je scoort en wint. Dan krijg je vanzelf vertrouwen.”

‘Ik scoor regelmatig met mijn backhand. Daar schiet ik graag mee. Maar om het nu mijn specialiteit te noemen, vind ik moeilijk te zeggen over mezelf.’

“Het is supermooi om aanvoerder te zijn van Amsterdam heren 1. Ik ben pas 23, dat is vrij jong om al aanvoerder te worden, maar ik heb zeker het gevoel dat ik er klaar voor ben. Ik voel niet echt meer druk, maar wel meer verantwoordelijkheid. Ik heb nu echt een voorbeeldfunctie, kan niet meer zomaar m’n koppie laten hangen.”

Lees meer

Joep de Mol

Geboren: 10 december 1995 in Amsterdam
Club: HC Oranje Rood & Het Nederlands elftal
Positie: Verdediger
Specialiteit: Verdedigen en passen

Op 27 november 2015 maakt Joep de Mol in Raipur, India zijn debuut voor Oranje. De verdediger, toen 20 jaar, speelde tijdens de openingswedstrijd van de HWL Finals tegen Duitsland zijn allereerste interland.

Amsterdam, studeert economie aan de Johan Cruyff University en rijdt in een Volvo V40.

Uitspraken:

‘Ik werd maar niet moe, ik kon blijven gaan. Eigenlijk niet te beschrijven’, zegt De Mol over spelen in het Oranje shirt voor een enthousiast publiek.

‘Voor ik het wist had ik al tien interlands gespeeld. Ik heb niet altijd de tijd gehad om alles te laten bezinken.’

Lees meer

Ireen van den Assem

Geboren: 9 februari 1990 in Tilburg
Club:
HC Den Bosch & Het Nederlands elftal
Positie: Verdediger
Specialiteit: Strafcorner

“Een paar maanden terug ben ik met de schrik vrij gekomen toen ik in een bizarre slip terecht kwam bij het invoegen op de snelweg. Vanaf dat moment voelde ik me een stuk minder veilig op de weg. De belangrijkste reden om Volvo te gaan rijden is dan ook de veiligheid. Daarnaast is het natuurlijk een super comfortabele auto waarin ik rustig kan bijkomen tussen alle trainingen en wedstrijden in.”

Floris Wortelboer

Geboren: 4 augustus 1996 in Breda
Club:
 HC Bloemendaal & Het Nederlands elftal
Positie: Verdediger
Specialiteit: Verdedigen

“Ik kies voor Volvo omdat het ontzettend mooie en super fijne auto’s zijn. Je straalt een bepaalde klasse uit als je in Volvo rijdt. Doordat ik elke week veel kilometers maak voor trainingen, wedstrijden en oranje is Volvo de perfecte auto!”

Marloes Keetels

Geboren: 4 mei 1993 in Veghel
Club:
 HC Den Bosch & Het Nederlands elftal
Positie: Verdediger en captain bij HC Den Bosch
Specialiteit: Overzicht bewaren

“Chauffeur en auto ineen: veilig en relaxt onderweg met mijn nieuwe Volvo. 30.000 km per jaar door heel Nederland stelt hierdoor niks meer voor. Ik stap net zo fit uit de auto als dat ik erin stapte waardoor ik een goede prestatie kan neerzetten op het hockeyveld!”