De mannen zijn al een week onderweg maar as zondag 2 september gaat ook de vrouwen hoofdklasse van start! We blikken vooruit met regerend landskampioenen Ireen van den Assem en Marloes Keetels. Wat verwachten zij van komend seizoen?

Het strafcornerkanon van Den Bosch, Ireen van den Assem, kijkt met vertrouwen richting komend seizoen. Van den Assem: “De selectie is grotendeels hetzelfde. Marlies Verbruggen en Rachelle de Groot zijn gestopt en dat verlies wordt opgevangen met talent uit onze eigen jeugd. Zoals ieder jaar willen wij spelen om de prijzen. De grootste uitdaging daarin is om continu dat stapje extra te blijven doen om de rest te verslaan in de finales. Gezien de volle internationale kalender is het belangrijk om de momenten waarop wij als clubteam compleet zijn, optimaal te benutten. Gelukkig is onze staf daar zeer ervaren in. Ik verwacht dat Amsterdam en SCHC onze grootste tegenstanders zijn, gevolgd door Oranje-Rood en Kampong. Maar wij onderschatten niemand en trainen keihard om iedere wedstrijd een goed resultaat neer te zetten!”

Voor de captain van Den Bosch, Marloes Keetels, verloopt de seizoensstart wat anders. Eind vorig seizoen werden botstukjes in haar enkel ontdekt. Ze wilde het WK niet missen en daardoor wachtte ze met de operatie. Afgelopen woensdag is ze aan haar enkel geopereerd en is positief over het herstel, “De operatie is heel goed gegaan, de eerste 2 weken moet ik echt rust houden maar ik zal snel aan de revalidatie kunnen beginnen. In totaal gaat het zo’n 3 maanden duren. Ik hoop in 2019 weer helemaal fit op het veld te staan”. Op de vraag welke rol de captain gaat spelen terwijl ze niet op het veld staat is ze duidelijk, “In contact blijven met je team terwijl je een individueel programma draait is moeilijk, maar erg belangrijk! Daarom wil ik het aanspreekpunt blijven voor het team en natuurlijk een enthousiaste supporter zijn en het team daar ondersteunen waar ik kan!”

As zondag beginnen de dames van Den Bosch met een uitwedstrijd tegen Huizen.