Het eerste fluitsignaal in de mannen hoofdklasse wordt al op zondag 26 augustus gegeven. Een primeur, nog nooit zo vroeg begon een seizoen in de mannen zo vroeg. Voor Volvo-ambassadeurs Billy Bakker, Joep de Mol en Floris Wortelboer beloven het drukke tijden te worden. Trainen bij de eigen club, vele dubbelweekenden spelen en eind november start het Wereldkampioenschap hockey in India. Hét hoogtepunt van 2018 waar ze allemaal graag bij willen zijn.

Ik hoop zeker dat ik deel uit maak van de WK-selectie” vertelt Joep de Mol. “Op dit moment bestaat de trainingsgroep uit 28 personen en het niveau wordt elke training hoger.” Als speler van Oranje-Rood heeft hij bij zijn club ook voldoende uitdagingen, “we willen dit seizoen weer een plekje in de play-offs bemachtigen, en dan natuurlijk een gooi naar het landskampioenschap doen. Ook zitten we in de EHL dit jaar, en daar doen we natuurlijk mee om die te winnen. Genoeg om voor te spelen dus!”

Als kersverse vader is ook Billy Bakker weer aangesloten bij Oranje. De Champions Trophy had de Amsterdammer laten schieten aangezien zijn vriendin op het punt stond om te bevallen. Op de vraag hoe hij clubhockey, het Nederlands elftal en het vaderschap combineert is hij duidelijk, “topsport, en andere activiteiten combineren betekend al veel managen qua tijd, nu met een kleine erbij is het nog belangrijker dit goed te plannen en vooral er ook van te genieten”. Ook dit jaar zijn de verwachtingen bij zijn clubteam Amsterdam hoog, zeker na de verloren finale afgelopen seizoen tegen Kampong. Bakker: “De verwachtingen zijn altijd hoog als je speelt voor Amsterdam heren 1. Om te beginnen willen we ons graag kwalificeren voor de plays offs. Er zijn weer een aantal teams die gaan strijden voor de beschikbare vier plekken, dat zal onze eerste uitdaging zijn.”

Afgelopen seizoen won Floris Wortelboer met Bloemendaal de EHL maar liepen ze de finale plek voor de strijd om de landstitel mis. Wortelboer is dit seizoen uit op revanche, “ik denk dat we een ontzettend sterk team hebben met Bloemendaal. Een plek in de play offs is ons eerste doel. De concurrentie is weer groot en mijn verwachting is dat HGC en Den Bosch wel eens kunnen gaan verrassen dit seizoen.” Mocht Floris worden geselecteerd voor het WK zal hij daar zijn eerste WK gaan spelen. Wortelboer: “Ik heb deze zomer het WK U21 gespeeld, helaas werden we daar 7e en heb ik er dus niet een heel positief gevoel aan over gehouden. Ik hoop zeker de selectie van het WK te halen en daar ga ik alles voor doen!”

Programma speelronde 1 zondag 26 augustus 2018
12.15 Rotterdam – Amsterdam
14.30 Klein Zwitserland – SCHC
14.45 Kampong – Pinoké
14.45 HGC – Oranje Rood
14.45 Den Bosch – Tilburg
14.45 Almere – Bloemendaal